ZZ-palokatkotulppa (ZZ 130)

Palokatkotulppa soveltuu tilapäiseksi tai pysyväksi palokatkoksi erilaisissa asennustilanteissa. Mahdollistaa varauskolot ja talotekniikan muutostyöt vaivattomasti. Saatavana useita eri kokoja. Helposti ja nopeasti asennettava ratkaisu moniin tilanteisiin.Palokatkotulppa soveltuu tilapäiseksi tai pysyväksi palokatkoksi erilaisissa asennustilanteissa. Mahdollistaa varauskolot ja talotekniikan muutostyöt vaivattomasti. Saatavana useita eri kokoja. Helposti ja nopeasti asennettava ratkaisu moniin tilanteisiin.

Soveltuu erinomaisesti

 • erilaisiin rakennemateriaaleihin (betoni, tiili, myös kevyet väliseinät)
 • väliaikaisen palokatkon tekemiseen seinä- ja lattiarakenteisiin
 • tilanteeseen, jossa kaapeleita joudutaan myöhemmin vaihtamaan tai niiden määrää muuttamaan
 • pysyvän palokatkon tekemiseen erityisesti kaapeleille ja kaapelinipuille, mutta myös pienille putkille

Kokovaihtoehdot

Varastossa Ø 65 mm, Ø 78 mm, Ø 107 mm, Ø 122 mm, Ø 134 mm, Ø 165 mm, Ø 200 mm, Ø 250 mm    

Tulppa Ø 65 mm sopii hyvin Sewatek-jälkiasennusläpivienti D62 varten porattuun reikään. Tämä voi olla tarpeen, jos timanttiporaus ja läpiviennin asennus eivät tapahdu samanaikaisesti ja kohteessa vaaditaan myös työmaa-aikaista palo-osastointia.

Tulpan syvyys on noin 70mm. Huomaathan, että tulppa asennetaan rakenteeseen seinän molemmin puolin tai vastaavasti lattiassa ylemmän ja alemman kerroksen puolelle.

Tekniset tiedot

Hyväksyntä: ETA-12/0088 (ks. Hyväksynnät-osio)

Läpivietävien kaapeleiden ja putkien maksimikoot

 • yksittäiset kaapelit (ulkohalk. max 80mm)
 • sidotut kaapeliniput (ulkohalkaisija yht.  max 100mm)
 • muovi- ja metalliputket täytettynä kaapeleilla tai tyhjinä (ulkohalk.  max 16mm)

Kaikki edellä mainitut yltävät EI60-paloluokkaan, kun tulppa on asennettu ohjeiden mukaisesti. Paksummissa rakenteissa tai lisäeristyksen avulla saavutetaan yleisesti myös korkeampia paloluokkia. Voit tarkistaa asian tuotteen ETA-asiakirjasta.

Äänieristys: valmistajan ilmoituksen mukaan tuote on saavuttanut (ilman läpivietyä talotekniikkaa) EN ISO 717-1 normin mukaisessa testissä ilmaäänieristysarvoiksi Dn,e,w(C;Ctr) = 68 (-2; -7) dB. Testi on tehty 150 mm paksussa rakenteessa.

Rajoitteita

Seuraavat rajoitteet koskevat tilanteita, joissa tulppaa käytetään palokatkona osastoivassa rakenteessa. Mikäli tulppaa käytetään esimerkiksi vain eristämään ääntä, voi vaatimuksista poiketa.

 • Kaikkien tulppaan asennettavien kaapeleiden yhteenlaskettu poikkileikkausala saa olla maksimissaan 60 % aukon suuruudesta.
 • Nipussa olevien kaapelien välit, käyttämättömät reiät sekä muut raot tulee tiivistää Zapp-Zimmermannin palokatkomassalla.
 • Palokatkon paksuuden tulee olla vähintään 170mm, minkä vuoksi ohuissa rakenteissa on kasvatettava rakenne läpiviennin kohdalta vastaamaan vaatimusta
 • Kevyissä väliseinissä (esim. kipsilevy) on käytettävä tulppien ympärillä Zapp-Zimmermannin tukikuorta varmistamaan tulppien paikallaan pysyminen tulipalotilanteessa

Lataa tästä