Sewatek-läpivientiputki

Irrallinen Sewatek-läpivientiputki asennattavaksi tiukkaan timanttireikään tai ennen juotosvalua. Edullinen vaihtoehto linjasaneerauksiin tai varma keino saada läpiviennit uudiskohteessa oikeaan kohtaan.Irrallinen Sewatek-läpivientiputki asennattavaksi tiukkaan timanttireikään tai ennen juotosvalua. Edullinen vaihtoehto linjasaneerauksiin tai varma keino saada läpiviennit uudiskohteessa oikeaan kohtaan.

On tilanteita, joissa kätevin läpivientiratkaisu on pienikokoinen Sewatek-läpivientiputki. Varsinaisten tuotesarjojemme (S, H tai D) asennustuet helpottavat läpiviennin kiinnittämistä, mutta aina tila ei riitä niiden käyttämiseen. Onneksi tarjolla on näistä muista sarjoista tuttua läpivientiputkea, joka sellaisenaan toimii metalli- ja komposiittiputkien palokatkona.

Sewatek-läpivientiputki mitoitetaan läpivietävän putken sekä rakenteen paksuuden mukaan. Tarvittaessa läpivientiputkea voi saada jopa noin 2000 mm pituisena ja lyhentää itse työmaalla. Pituuteen saa pientä pelivaraa käyttämällä H-sarjan läpivienneistä tuttuja kuppiatulppia läpivientiputken päissä.

Sewatek-läpivientiputki soveltuu metalli- ja komposiittiputkien läpivienniksi, kun läpiviennin ympärys valetaan tiheydeltään vähintään 850 kg/m3 massalla. Tähän soveltuvat useat sementti- ja kipsimassat sekä esimerkiksi juotosbetoni.

Kun läpivientiputkea käytetään ilman S- tai H-sarjan asennustukia, on läpivientiputki helpoin asentaa paikoilleen samanaikaisesti virtausputken kanssa. Tällöin varmistuu, että tuote pysyy paikoillaan ja tulee oikeaan kohtaan.

Halkaistu läpivientiputki

Halkaistu läpivientiputki on ratkaisu tilanteeseen, jossa putki on viety rakenteen läpi ja halkaisematonta läpivientiputkea ei saada pujotettua paikalleen. Halkaistu läpivientiputki voidaan toimittaa sekä määrämittaan katkaistuna että kahden metrin kankina.

Tyypilliset käyttökohteet

Läpivientiputkea käytetään jossakin muodossa useimmissa Sewatek-tuotteissa, mutta erikseen myytynä irrallisena läpivientiputkena sen käyttökohteita löytyy niin väliseinistä kuin välipohjista.

Uudisrakentamisessa tuotetta voidaan käyttää välipohjassa esimerkiksi lämpöjohtonousujen kanssa tilanteessa, jossa käytetään valmisläpiviennin sijaan varauskoloa asennus- tai mitoitussyistä. Tällöin varauskolo valetaan umpeen, kun Sewatek-läpivientiputki on asennettu virtausputken ympärille.

Saneerauspuolella tyypillinen käyttökohde on linjasaneeraus, jossa sitä voidaan käyttää yhdessä esimerkiksi D-sarjan viemäriläpiviennin kanssa. Läpivientiputket saa asentaa useimmiten lähelle toisiaan (k. detaljipiirrokset), minkä ansiosta esimerkiksi linjasaneerauksessa pystytään usein hyödyntämään vanhoja putkireittejä.

Tuote soveltuu hyvin myös erilaisiin hormielementteihin tai paikalla rakennettaviin nousuhormeihin.

Asennus

Läpivientiputki tulee aina valaa tai muurata kivirakenteeseen, seinässä rakenteen vahvuus vähintään 100 mm, välipohjassa vähintään 150 mm.

Lataa tästä

Detaljipiirrokset