Kaapelin läpivienti | S-sarja

Sewatekin S-sarjan kaapelin läpivienti on tutkitusti turvallinen valmisläpivienti, jonka avulla hoituvat mm. monet asuintalon kaapelien palokatkot. Kun kaapelin läpivienti asennetaan jo valuvaiheessa, on palokatko kaapelointia ja viimeistelyä vaille valmis. Tutustu tuotteisiimme!Sewatekin S-sarjan kaapelin läpivienti on tutkitusti turvallinen valmisläpivienti, jonka avulla hoituvat mm. monet asuintalon kaapelien palokatkot. Kun kaapelin läpivienti asennetaan jo valuvaiheessa, on palokatko kaapelointia ja viimeistelyä vaille valmis. Tutustu tuotteisiimme!

S-sarjan kaapeliläpiviennillä (tunnetaan myös sähköläpivientinä) hoituu esimerkiksi asuintalojen porrashuoneesta huoneistoihin kulkevien kaapelien läpivieminen. Tuote on mitoitettu niin, että siinä on aina paikka hieman suuremmalle syöttöjohdolle ja valinnaiselle määrälle pienempiä kaapeleita. Kaikkia kaapelipaikkoja ei tarvitse käyttää, joten tuote toimii myös läpivientivarauksena myöhempiin tarpeisiin.

Usein tuote valetaan väliseinäelementtiin elementtitehtaalla, mutta yhtälailla sitä voi käyttää paikalla valettavassa rakenteessa ja seinän lisäksi myös välipohjassa. 

Suurempaan läpivientiputkeen asennettavan syöttöjohdon maksimiulkohalkaisija seinärakenteissa on 17,5 mm. Pienemmille kaapeleille tarkoitetuista läpivientiputkista (0-8 kpl runkovalinnasta riippuen) voi viedä läpi ulkohalkaisijaltaan maksimissaan 11 mm kaapelin. Tällöin päästään kiviaineisessa seinärakenteessa EI 120 -paloluokkaan. 

Suurien yksittäisten kaapelien tai isompien kaapelinippujen läpivienti on toteutettava jollakin muulla tuotteella. Suurille kaapeleille ja kaapelinipuille suosittelemme Sewatek D-sarjan läpivientiä. Kaapelihyllyjen kohdalla läpivientiratkaisuksi sopii esimerkiksi Zapp-Zimmermann palokatkotiili.

Tekniset tiedot

Valmiit läpivientikuvat ja merkitäesimerkit on kopioitavissa Merkintäohjeesta (dwg) tai lisäämällä ilmaisesta ProdLib-kirjastosta.

Lisätietoa läpivienti- / putkimerkinnöistä voi lukea suunnittelijoille suunnatulta sivulta.

Rakenne

  • Betoni: kevytbetoni, tiili (tiheys väh. 450  kg/m³, paksuus väh. 100 mm)

Läpivietävä tekniikka

  • Metalliputket, komposiittiputket, yksittäiset kaapelit (k/k-mittavaihtoehdot 70, 100, 120 ja 160 mm, maksimiputkikoko 89 mm)

Palonkestävyysluokka

  • Vaihtelee mm. läpivietävän tekniikan ja eristeiden mukaan välillä EI 30 -120

Palokäyttäytyminen ei määritelty

  • Ilmaäänieristävyys vaikutus läpäisemättömään rakenteeseen verrattuna < -1 dB

Ilmatiiveys

  • Vuoto n₅₀ = 0,0 l/min ts. vuotoa ei esiinny

Sewatek S-sarja K160 sähköläpivientien mittatiedot

Lataa tästä

Esitteet ja asennusohjeet

Detaljipiirrokset