Muoviputkien ja kaapeleiden läpivienti  S-sarja

Sewatek S-sarjan läpivienti muoviputkille ja kaapeleille on tutkitusti turvallinen valmisläpivienti esimerkiksi pex-putkille sekä erilaisille kaapelinipuille. Se asennetaan paikoilleen jo valuvaiheessa. Tutustu tuotteeseemme tarkemmin!Sewatek S-sarjan läpivienti muoviputkille ja kaapeleille on tutkitusti turvallinen valmisläpivienti esimerkiksi pex-putkille sekä erilaisille kaapelinipuille. Se asennetaan paikoilleen jo valuvaiheessa. Tutustu tuotteeseemme tarkemmin!

Sewatekin S-sarjan seinäläpivienneissä tapahtuu merkittäviä muutoksia kesällä 2019.
Uusien testitulosten ja hyväksyntöjen myötä mahdollistuu suurempien kaapelinippujen sekä monipuolisemmin muoviputkien läpiviennit.

Betoniseinin valettava läpivienti voidaan asentaa elementtiseinään elementtitehtaalla tai paikallavaluseinään työmaalla. Tyypillisin käyttökohde on asuinkerrostalossa porrashuoneen ja huoneiston välinen palo-osastoiva seinä.


Muoviputkilla ja kaapeleilla käytetään S-sarjan läpivientimoduuleja, joissa Sewatek-läpivientiputkeen on integroitu tulipalotilanteessa turpoava palokatkonauha. Nauha täyttää tyhjän tilan, vaikka putki tai kaapelin kuoret sulaisivatkin pois. Palonauhalliset läpivientimoduulit tunnistaa punaisesta väristä (vs. harmaat, joissa tätä paisuvaa palonauhaa ei ole).

Läpivientimoduuleja voi liittää tarvittaviksi sarjoiksi esimerkiksi jättäen vaikkapa syöttöjohdolle oman moduulinsa ja liittämällä viereen toisen moduulin nipulle pienempiä kaapeleita. Punaisia ja harmaita läpivientimoduuleja voi liittää yhteen, joten samassa läpivientisarjassa voi olla niin metalli- ja muoviputkia kuin kaapeleitakin.

Yksityiskohtaiset tiedot läpivietävästä tekniikasta sekä saavutettavista paloluokista löytyvät tuotedetaljipiirroksista. Yleisesti ottaen tuotesarjasta löytyy ratkaisu tavanomaisiin asuinkohteiden kaapeliläpivientitarpeisiin aina EI 120 -paloluokkaan asti. Suurimmat yksittäiset kaapelit Ø21 mm, suurimmat kaapeliniput Ø63 mm ja suurimmat suojaputket Ø50 mm.

Tuotteesta löytyy eri kokoja, ja yleensä valitaan läpivietävälle tekniikalle hieman väljä läpivienti, jotta asentaminen on helpompaa.

Suurien yksittäisten kaapelien tai isompien kaapelinippujen läpivienti on toteutettava jollakin muulla tuotteella. Suurille
kaapeleille ja kaapelinipuille suosittelemme esimerkiksi palokatkomassoja tai -tiiliä.

Tuotekoot seinäasennuksessa

Sähkö A1 tai Muovi A1 -läpivienti

 • muoviputki tai kaapeli ≤ 16 mm
 • mahdolliset keskeltä keskelle mitat: K100, K120, K160, lisäksi Muovi A1: K70

Sähkö A2 tai Muovi A2 -läpivienti

 • muoviputki tai kaapeli ≤ 22 mm
 • mahdolliset keskeltä keskelle mitat: K100, K120, K160, lisäksi Muovi A1: K70

Sähkö B tai Muovi B -läpivienti

 • muoviputki tai kaapelinippu ≤ 40 mm
 • mahdolliset keskeltä keskelle mitat: K120, K160, lisäksi Muovi B: K70, K100

Sähkö C tai Muovi C -läpivienti

 • muoviputki ≤ 54 tai kaapelinippu ≤ 47 mm
 • mahdolliset keskeltä keskelle mitat: Sähkö C K120, K160, Muovi C: yksittäin

Sähkö D tai Muovi D -läpivienti

 • muoviputki tai kaapelinippu ≤ 64 mm
 • mahdolliset keskeltä keskelle mitat: Sähkö D: K160, Muovi D: yksittäin

Sähkö E tai Muovi E -läpivienti

 • muoviputki ≤ 75 mm tai kaapelinippu ≤ 70 mm
 • mahdolliset keskeltä keskelle mitat: Sähkö E: K160. Muovi E: yksittäin