Läpivientiputki

Sewatek-läpivientiputki mitoitetaan läpivietävän putken sekä rakenteen paksuuden mukaan. Tuote toimitetaan määrämittaisena, mutta tarvittaessa Läpivientiputkea voi saada 1900 mm pituisena ja lyhentää itse työmaalla.

  • Kun tila ei riitä asennustukien käyttämiseen
  • Toimii metalli- ja komposiittiputkien palokatkona
  • Sekä uudis- että korjausrakentamisen tarpeisiin

Sewatek-läpivientiputki

On tilanteita, joissa kätevin läpivientiratkaisu on pienikokoinen Sewatek-läpivientiputki. Varsinaisten tuotesarjojemme (S, H tai D) asennustuet helpottavat läpiviennin kiinnittämistä, mutta aina tila ei riitä niiden käyttämiseen. Onneksi tarjolla on muista tuotesarjoista tuttua Läpivientiputkea, joka sellaisenaan toimii metalli- ja komposiittiputkien palokatkona.

Sewatek-läpivientiputki mitoitetaan läpivietävän putken sekä rakenteen paksuuden mukaan. Tuote toimitetaan määrämittaisena, mutta tarvittaessa Läpivientiputkea voi saada 1900 mm pituisena ja lyhentää itse työmaalla. Pituuteen saa pientä pelivaraa käyttämällä H-sarjan läpivienneistä tuttuja kuppitulppia läpivientiputken päissä.

Sewatek-läpivientiputki soveltuu metalli- ja komposiittiputkien läpivienniksi, kun se asennetaan sopivankokoiseen timanttiporattuun reikään tai valetaan paikoilleen. Tähän ympäröivään valuun soveltuvat useat sementti- ja kipsimassat sekä esimerkiksi juotosbetoni (massan tiheys seinässä väh. 450 kg/m3 ja välipohjassa väh. 850 kg/m3).

Läpivientiputki helpoin asentaa paikoilleen samanaikaisesti virtausputken kanssa. Tällöin varmistuu, että tuote pysyy paikoillaan ja tulee oikeaan kohtaan.

Halkaistu läpivientiputki

Halkaistu läpivientiputki on ratkaisu tilanteeseen, jossa putki on viety rakenteen läpi ja läpivientiputkea ei saada pujotettua paikalleen. Halkaistu läpivientiputki voidaan toimittaa joko määrämittaan katkaistuna, tai 1900 mm pituisena.

Tyypilliset käyttökohteet

Läpivientiputkea käytetään komponenttina useimmissa Sewatek-tuotteissa, mutta erikseen myytynä irrallisena Läpivientiputkena sen käyttökohteita löytyy niin väliseinistä kuin välipohjista.

Uudisrakentamisessa tuotetta voidaan käyttää välipohjassa esimerkiksi lämpöjohtonousujen kanssa tilanteessa, jossa käytetään valmisläpiviennin sijaan varauskoloa asennus- tai mitoitussyistä. Tällöin varauskolo valetaan umpeen, kun Sewatek-läpivientiputki on asennettu virtausputken ympärille.

Saneerauspuolella tyypillinen käyttökohde on linjasaneeraus, jossa läpivientiputkea voidaan käyttää esimerkiksi putkinousujen palokatkoina välipohjassa tai edullisena ja vähätöisenä palokatkoratkaisuna osastoivan seinän läpi tuleville käyttövesiputkille. Läpivientiputket saa asentaa useimmiten lähelle toisiaan (katso detaljipiirustukset), minkä ansiosta esimerkiksi linjasaneerauksessa pystytään usein hyödyntämään vanhoja putkireittejä.

Tuote soveltuu hyvin myös erilaisiin hormielementteihin tai paikalla rakennettaviin nousuhormeihin.

Asennus

Läpivientiputki tulee asentaa sopivan kokoiseen timanttireikään tai valaa/muurata kivirakenteeseen ks. asennusohje.

Tekniset tiedot

Tuotekoot
Ø32, Ø40, Ø50, Ø60, Ø75, Ø90 ja Ø125 mm
ETA-asiakirja
Tuotteen CE-merkintä perustuu ETA-asiakirjaan 12/0045 päiv. 18.3.2020
Vaatimukset rakenteelle
Seinä: betoni, kevytbetoni tai tiili (tiheys väh. 450 kg/m³, paksuus väh. 100 mm) Lattia: betoni (tiheys väh. 850 kg/m³, paksuus väh. 150/200 mm)
Läpivietävä tekniikka
Metalli- ja komposiittiputket Ø10-89 mm, ks. detaljipiirustukset
Palonkestävyysluokka
Vaihtelee läpivietävän tekniikan ja putkieristeiden mukaan, max EI 120 min
Ilmaäänieristävyys
Vaikutus läpäisemättömään rakenteeseen verrattuna < -1 dB
Ilmatiiveys
Vuoto n₅₀ = 0,0 l/min ts. vuotoa ei esiinny, kun läpivienti on tiivistyskitattu ohjeen mukaisesti.
Päästöluokka
M1

Kysy lisää