Sewatek-läpivientiputki

Kaikki Sewatek-läpiviennit perustuvat ainakin osittain Sewatek-läpivientiputkeen, jossa muovisen suojaputken sisällä on solukumia. H- ja S-sarjojen tuoteratkaisut ovat erilaisia tapoja asentaa läpivientiputket sopivalla putkivälillä paikoilleen. D-sarjassa on läpivientiputken lisäksi paisuvaa palonauhaa.Kaikki Sewatek-läpiviennit perustuvat ainakin osittain Sewatek-läpivientiputkeen, jossa muovisen suojaputken sisällä on solukumia. H- ja S-sarjojen tuoteratkaisut ovat erilaisia tapoja asentaa läpivientiputket sopivalla putkivälillä paikoilleen. D-sarjassa on läpivientiputken lisäksi paisuvaa palonauhaa.

Läpivientiputki sellaisenaan ja osana muita Sewatek-tuotteita

Sewatek-läpivientiputken palokatko-ominaisuus perustuu sen hitaaseen palamiseen ja solukumitäytteen lievään paisumiseen. Varsinaista reikää sulkevaa aktiivisesti paisuvaa komponenttia läpivientiputki ei sisällä. Aikaisemmin sallittiin läpivientien tilkitseminen solukumilla, mutta silloin oli hyvin vaikea varmistua läpiviennin tiiveydestä. Sewatek-läpivientiputkea käyttämällä tilanne on hallittu, ja solukumi on varmasti paikoillaan ja ehjänä tiivisteenä virtausputken ympärillä. Lisäksi solukumilaaduissa on eroa mm. savunmuodostuksen suhteen. Sewatek- läpiviennin kanssa eristeitä ei myöskään ole tarpeen (eikä lupa) viedä jatkuvana läpiviennin läpi, koska eriste on jo läpiviennissä itsessään.

Tarvittaessa meiltä saa Sewatek-läpivientiputkea myös sellaisenaan ilman siihen tavanomaisesti liittyviä tukirakenteita. Hyväksynnän kannalta H- ja S-sarjan tukirakenteilla ei ole merkitystä, sillä hyväksyntä koskee Sewatek-läpivientiputkea. Irrallisen läpivientiputken käyttäminen saattaa tulla kyseeseen eityisen ahtaissa paikoissa tai joissakin saneerausratkaisuissa.

Halkaistu läpivientiputki

Läpivientiputki voidaan toimittaa myös putken pituussuuntaan halkaistuna, jolloin se on helppo ujuttaa jo asennetun virtausputken ympärille. Polttokokeissa olemme testauttaneet lukuisia virtausputkia halkaistuun läpivientiputkeen asennettuina, eikä eroa ehjään läpivientiputkeen verrattuna ole havaittu. ETA-hyväksyntämme ei kuitenkaan ota kantaa läpivientiputken halkaisuun, joten ratkaisun käyttökelpoisuus on tarvittaessa hyväksytettävä rakennuspaikkakohtaisesti.Oheisessa kuvassa näkyy läpivientiputki halkaistuna sekä "klemmarit", jotka vetävät sauman umpeen ja toimivat samalla näppäränä tilana akryylikitille. Läpivientiputken halkaisusauma tulee myös teipata, jottei valuainekset pääse sen sisälle.

Tekniset tiedot

Irrallisissa läpivientiputkissa läpivientiputken ulkohalkaisija määräytyy virtausputken mukaan seuraavanlaisesti:

Kun läpivientiputkea käytetään osana jotakin muuta Sewatek-tuotetta, saattavat mitat poiketa yllä esitetystä.

Läpivientiputki on katkaistavissa hienohampaisella sahalla, mutta erityisesti välipohjan läpivienneissä kannattaa putken päissä käyttää H-sarjan läpivienneistä tuttuja tulppia, joista korkeuden säätäminen on helpompaa.

Huomaathan, että Sewatek-läpivientiputki asennetaan aina rakenteeseen valaen. Toisin sanoen se on asennettava ennen valua tai jälkivalettava paikoilleen. Määrämittaisiin reikiin tai esimerkiksi levyseiniin ratkaisu löytyy muista tuotteistamme.