D2-palokatkot metalli- ja komposiittiputkille paikallavalumuottiin / porareikään

D2-sarjan palokatko koostuu Sewatek-läpivientiputkesta sekä sen päihin kiinnitetyistä päätykappaleista. Metalli- ja komposiittiputkille tarkoitettu läpivienti ei sisällä voimakkaasti paisuvaa palonauhaa ja eroaa siten palavan talotekniikan yhteydessä käytettävistä punaisista D2-läpivienneistä.

  • Tuote on järkevä vaihtoehto paikalla valettaviin seiniin metalli- ja komposiittiputkille
  • Kiinnitys muottiin kätevästi nauloilla toisesta päätykappaleestaan

D2-sarjan palokatko paikalla valettavaan seinään

Tuote kiinnitetään muottiin esim. naulaamalla ennen seinävalua. Tarvittaessa tuote tulee kannakoida esim. raudoituksiin, jos paikallaan pysymistä ei voida taata. Valamisen yhteydessä tulee varoa laskemasta valumassaa suoraan läpiviennin päälle.

Tuote valitaan täsmällisesti virtausputken ulkohalkaisijan mukaan, jotta se on mahdollisimman ilma- ja äänitiivis. Tiiveys tulee kuitenkin varmistaa talotekniikan asentamisen jälkeen akryylimassalla. Akryylimassan ei tarvitse olla paloluokiteltua.

D2-sarja

D2-40

D2-40 on sarjan pienin läpivienti. Sen ulkohalkaisija on päätykappaleiden välistä (rakenteen läpimenevältä osaltaan) 40 mm. Tuotteesta löytyy sisähalkaisijaltaan kaksi kokoa (Ø10-16 mm ja Ø17-22 mm) eli tuote soveltuu enintään 22 mm talotekniikalle.

D2-60

Sarjan seuraavan koon D2-60 -läpiviennin ulkohalkaisija on päätykappaleiden välistä (rakenteen läpimenevältä osaltaan) 60 mm. Tuotteesta löytyy sisähalkaisijaltaan kolme kokoa, minkä vuoksi on tärkeä ilmoittaa tiedot talotekniikasta mahdollisimman tarkasti. Läpivientikapasiteetti maksimissaan noin Ø40 mm.

D2-75

D2-75 on sarjan toiseksi suurin. Sen ulkohalkaisija on päätykappaleiden välistä (rakenteen läpimenevältä osaltaan) 75 mm. Tuotteesta löytyy sisähalkaisijaltaan kolme kokoa, minkä vuoksi on tärkeä ilmoittaa tiedot talotekniikasta mahdollisimman tarkasti. Läpivientikapasiteetti maksimissaan noin Ø54 mm.

D2-90

D2-90 on sarjan suurin. Sen ulkohalkaisija on päätykappaleiden välistä (rakenteen läpimenevältä osaltaan) 90 mm. Tuotteesta löytyy sisähalkaisijaltaan neljä kokoa, minkä vuoksi on tärkeä ilmoittaa tiedot talotekniikasta mahdollisimman tarkasti. Läpivientikapasiteetti maksimissaan noin Ø64 mm.

Tutustu videoilta Sewatek D2-läpivientien käyttöön ja asennukseen

D2-läpivienti paikallavalettavaan betoniseinään

D2-läpivienti seinän timanttiporattuihin reikiin

Tekniset tiedot

Soveltuvat rakenteet
Betoni, kevytbetoni ja tiili, massiivipuu, kipsilevy
ETA-arviointi ja CE-merkintä
Tuotteen CE-merkintä perustuu ETA-asiakirjaan 12/0045
Läpivietävä tekniikka
Palonauhattomalla versiolla metalli- ja komposiittiputket
Palonkestävyysluokka
Vaihtelee läpivietävän tekniikan ja eristeiden mukaan välillä EI 30 - 120
Ilmaäänieristävyys
Vaikutus läpäisemättömään rakenteeseen verrattuna < -2 dB
Ilmatiiveys
Vuoto n₅₀ = 0,00 l/min, kun läpiviennin tiivistyskittaus on suoritettu ohjeen mukaisesti
Tuotekoot
D2-40, D2-60, D2-75 ja D2-90
Muut luokitukset
Mahdollista tilata Joutsenmerkki-yhteensopivana versiona, BVB, SundaHus

Kysy lisää