Läpivienti muoviviemäreille betoni- ja massiivipuurakenteisiin

Rakenteen sisään asennettava palokatkomansetti, joka voidaan asentaa reikään tai valaa paikalleen. Tuotekoko 50, 75 ja 110 mm muoviselle viemäriputkelle. Testattu kattavasti dB-putkilla.Rakenteen sisään asennettava palokatkomansetti, joka voidaan asentaa reikään tai valaa paikalleen. Tuotekoko 50, 75 ja 110 mm muoviselle viemäriputkelle. Testattu kattavasti dB-putkilla.

Viemäriläpivienti

Sewatek D-sarjan palokatkot ovat pääasiassa olemassa oleviin rakenteisiin tarkoitettuja valmisläpivientejä, minkä vuoksi niitä usein kutsutaan saneeraus- tai jälkiasennusläpivienneiksi. Tuote soveltuu niin kivi- kuin massiivipuurakenteisiinkin.

Asennetaan ennen viemäriputken asentamista tai valetaan yhdessä viemäriputken kanssa. D-sarjan viemäriläpiviennit sopivat 75 ja 110 mm PP- ja Fe-putkille. 

Tuote toimii kuten palomansetti tai palokatkowrap, mutta poikkeaa hieman asennustavaltaan. Sewatek D-sarjan viemäriläpiviennit voidaan asentaa rakenteen sisälle, mikä säästää mansettiin verrattuna tilaa korkeussuunnassa. Tätä arvostetaan usein linjasaneerauskohteissa. Wrap saattaa edellyttää ympärilleen usein esimerkiksi saman tuotevalmistajan palokipsiä ja lisäksi wrap tulee tavalla tai toisella teipata putken ympärille. Sewatek D-sarjan läpiviennin ympärille kelpaa mikä tahansa valumassa, jonka tiheys on väh. 850 kg/m3, lisäksi läpviienti pysyy hyvin paikoillaan ja on mahdollista asentaa osittain muhvin päälle.

Hyväksynnät

Tuotteella saavutetaan kivirakenteessa paloluokka EI 120 ja massiivipuurakenteessa EI60. Yksityiskohtaiset paloluokat on tarkistettava ETA-asiakirjasta (12/0045) ja (15/0411) tai detalji-kirjastosta. Tuotteen avulla läpivienti saavuttaa myös hyvän ääni- ja ilmatiiveyden.

Jälkityöt

Jälkitöiksi riittää läpiviennin ja rakenteen välisen raon tiivistyskittaus akryylimassalla, mikäli läpivientiä ei ole valettu paikoilleen. Esimerkiksi lvi-asentaja voi hoitaa koko läpivientiasennuksen alusta loppuun asti.

Tekniset tiedot

Valmiit läpivientikuvat ja merkintäesimerkit ovat kopioitavissa Merkintäohjeesta (dwg) tai lisäämällä ilmaisesta ProdLib-kirjastosta.

Lisätietoa läpivienti- / putkimerkinnöistä voi lukea suunnittelijoille suunnatulta sivulta.

Rakenne

  • Betoni, kevytbetoni, tiili, massiivipuu (CLT/LVL ). Kiviseinän tiheys väh. 450 kg/m³ ja paksuus väh. 100 mm, kivivälipohja väh. 850 kg/m³ ja 200 mm, massiivipuun paksuus väh. 80 mm

Läpivietävä tekniikka

  • Valurauta- tai muoviviemäriputket (75 tai 110 mm). Testatut dB-putket: Uponor Decibel, Geberit Silent Pro, Geberit Silent-dB20, Poloplast Polo-Kal, Wavin SiTech+, Wavin Asto.

Palonkestävyysluokka

  • Vaihtelee mm. rakenteen mukaan, esim. muoviviemäri betonivälipohjassa EI 120.

Palokäyttäytyminen

  • Ei määritelty

Ilmaäänieristävyys

  • Vaikutus läpäisemättömään rakenteeseen verrattuna < -2 dB

Ilmatiiveys

  • Vuoto n₅₀ = 0,098 l/min

Tuotenimi kertoo tuotteen tarvitseman reiän koon. ILMOITA AINA VIRTAUSPUTKIEN TÄSMÄLLISET ULKOHALKAISIJAT.

Viemäriläpiviennit pitävät sisällään paisuvan nauhan, solukumitiivisteet sekä kiinnityslaipat.

D105 ja D140

Läpivienti on pakattu kätevään suojakuoreen. Asennus tulee tehdä 105/140 mm porareikään/varaukseen ennen viemäriputken asentamista tai samanaikaisesti putken kanssa.

D105 / D140 -viemäriläpivienti
D140x2 (Tupla). Yhdistävän osan leveys 20 mm
D105 / D140 massiivipuurakenteessa

D140x2 (Tupla) soveltuu seinäpaksuuksiin 150-250 mm. Tätä paksummissa seinissä käytettävä kahta irrallista läpivientiä. Välipohjassa riittää yksi läpivienti rakenteen alaosassa.

Lataa tästä

Esitteet ja asennusohjeet

Detaljipiirrokset (kivirakenteinen seinä)

Detaljipiirrokset (puurakenteinen sinä)