D-sarjan palokatko 75 ja 110 mm viemäriputkille

Sewatek D-sarjan läpiviennit on helppo asentaa valmiiksi porattuun reikään. Asentaminen tapahtuu ennen viemäriputken asentamista.Sewatek D-sarjan läpiviennit on helppo asentaa valmiiksi porattuun reikään. Asentaminen tapahtuu ennen viemäriputken asentamista.

Jälkiasennusläpivienti

Sewatek D-sarjan palokatkot ovat pääasiassa olemassa oleviin rakenteisiin tarkoitettuja valmisläpivientejä, minkä vuoksi niitä usein kutsutaan saneeraus- tai jälkiasennusläpivienneiksi. Tuote soveltuu niin kivi- kuin massiivipuurakenteisiinkin.

Asennetaan ennen viemäriputken asentamista. D-sarjan viemäriläpiviennit sopivat 75 ja 110 mm PP- ja Fe-putkille. 

Hyväksynnät

Tuotteella saavutetaan kivirakenteessa paloluokka EI 120 ja massiivipuurakenteessa EI60. Yksityiskohtaiset paloluokat on tarkistettava ETA-asiakirjasta (12/0045) ja (15/0411) tai detalji-kirjastosta. Tuotteen avulla läpivienti saavuttaa myös hyvän ääni- ja ilmatiiveyden.

Jälkityöt

Jälkitöiksi riittää viemäriputken juuren sekä läpiviennin ja rakenteen välisen raon tiivistyskittauksen akryylimassalla. Esimerkiksi lvi-asentaja voi hoitaa koko läpivientiasennuksen alusta loppuun asti.

Tekniset tiedot

Valmiit läpivientikuvat ja merkintäesimerkit ovat kopioitavissa Merkintäohjeesta (dwg) tai lisäämällä ilmaisesta ProdLib-kirjastosta.

Lisätietoa läpivienti- / putkimerkinnöistä voi lukea suunnittelijoille suunnatulta sivulta.

Rakenne

  • Betoni, kevytbetoni, tiili, massiivipuu (CLT/LVL ). Kiviseinän tiheys väh. 450 kg/m³ ja paksuus väh. 100 mm, kivivälipohja väh. 850 kg/m³ ja 240 mm, massiivipuun paksuus väh. 80 mm

Läpivietävä tekniikka

  • Metalliputket, komposiittiputket, muoviputket, kaapeliniput, muoviputkiniput (k/k-mitta 70 mm tai moduuleilla 70-180 mm, maksimiputkikoko 89 mm)

Palonkestävyysluokka

  • Vaihtelee mm. läpivietävän tekniikan ja eristeiden mukaan välillä EI 30 - 120

Palokäyttäytyminen

  • Ei määritelty

Ilmaäänieristävyys

  • Vaikutus läpäisemättömään rakenteeseen verrattuna < -2 dB

Ilmatiiveys

  • Vuoto n₅₀ = 0,098 l/min

Tuotenimi kertoo tuotteen tarvitseman reiän koon. ILMOITA AINA VIRTAUSPUTKIEN TÄSMÄLLISET ULKOHALKAISIJAT.

Viemäriläpiviennit pitävät sisällään paisuvan nauhan, solukumitiivisteet sekä kiinnityslaipat.

D105 ja D140

Läpivienti on pakattu kätevään suojakuoreen. Asennus tulee tehdä 105/140 mm porareikään ennen viemäriputken asentamista tai samanaikaisesti putken kanssa. Uudiskohteessa asennus on mahdollista tehdä myös ennen valua. Tällöinkin tulee varmistua siitä, ettei betonia pääse läpiviennin sisälle. 

D105 / D140 -viemäriläpivienti
D140x2 (Tupla). Yhdistävän osan leveys 20 mm
D105 / D140 massiivipuurakenteessa

D140x2 (Tupla)

Lataa tästä

Esitteet ja asennusohjeet

Detaljipiirrokset