D-sarjan palokatko massiivipuurakenteissa

Sewatek D-sarjan läpivienti on helppo asentaa massiivipuuseinään porattuun reikään. Tulpattuna toimii myös varauksena tai työmaa-aikaisena palokatkona. Saatavilla useita kokoja 110 mm viemäriputkeen asti. Toimii sekä putki- että kaapelipalokatkona.Sewatek D-sarjan läpivienti on helppo asentaa massiivipuuseinään porattuun reikään. Tulpattuna toimii myös varauksena tai työmaa-aikaisena palokatkona. Saatavilla useita kokoja 110 mm viemäriputkeen asti. Toimii sekä putki- että kaapelipalokatkona.

D-sarjan läpiviennit voidaan asentaa kivirakenteiden lisäksi myös massiivipuurakenteisiin.Sewatek on teettänyt menestyksekkäästi läpivientien polttokokeita CLT- (Cross Laminated Timber) elementeissä. Kokeiden perusteella voidaan todeta, että läpiviennit kestävät pääsääntöisesti yhtä pitkään kuin testatut puurakenteetkin (EI30-EI60) ja niille on myönnetty ETA-asiakirja (15/0411).

D-sarjan läpivienti koostuu Sewatek-läpivientiputkesta sekä sen päihin asennettavista alumiinimanseteista, joissa on voimakkaasti paisuva aktiivinen palokatkokomponentti. Puurakenteissa on lisäksi käytettävä kiinnityslaippaa varmistamaan läpiviennin paikallaan pysyminen.

Läpivientiratkaisu sopii hyvin pientalokohteisiinkin, mutta parhaimmillaan se on esimerkiksi tilaelementeistä koostuvissa kerrostalohankkeissa. Tällöin valmiin läpivientiratkaisun kustannustehokkuus pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Läpivientejä varten tehtävät reiät ja jopa läpivientiasennuksetkin voidaan tehdä jo CLT-elementtejä käsittelevällä tehtaalla, jos suunnittelussa on tähän varauduttu. Toimintatapa muistuttaa siis hyvin pitkälti betonirakenteisten väliseinäelementtien kautta tutuksi tullutta käytäntöä.

Tekniset tiedot

Valmiit läpivientikuvat ja merkitäesimerkit on kopioitavissa Merkintäohjeesta (dwg) tai lisäämällä ilmaisesta ProdLib-kirjastosta.

Lisätietoa läpivienti- / putkimerkinnöistä voi lukea suunnittelijoille suunnatulta sivulta.

Rakenne

  • Betoni, kevytbetoni, tiili, massiivipuu (CLT/LVL ). Kiviseinän tiheys väh. 450 kg/m³ ja paksuus väh. 100 mm, kivivälipohja väh. 850 kg/m³ ja 240 mm, massiivipuun paksuus väh. 80 mm

Läpivietävä tekniikka

  • Metalliputket, komposiittiputket, muoviputket, kaapeliniput, muoviputkiniput (k/k-mitta 70 mm tai moduuleilla 70-180 mm, maksimiputkikoko 89 mm)

Palonkestävyysluokka

  • Vaihtelee mm. läpivietävän tekniikan ja eristeiden mukaan välillä EI 30 - 120

Palokäyttäytyminen

  • Ei määritelty

Ilmaäänieristävyys

  • Vaikutus läpäisemättömään rakenteeseen verrattuna < -2 dB

Ilmatiiveys

  • Vuoto n₅₀ = 0,00 l/min


‍Tuotenimi kertoo tuotteen tarvitseman reiän koon. Esimerkiksi D42 tarvitsee 42 mm reiän. ILMOITATHAN AINA VIRTAUSPUTKIEN TAI KAAPELIEN TÄSMÄLLISET ULKOHALKAISIJAT.

D42

D42 on pienin saneerausläpivientimme mahtuen 42 mm reikään. Suurin läpivietävä putki voi olla ulkohalkaisijaltaan noin 23 mm. Tuotteen mukana toimitamme asennuslaipat, jotka varmistavat läpiviennin paikoillaan pysymisen sekä viimeistellyn ulkoasun. Jälkitöiksi riittää muiden tuotteidemme tavoin akryylikittaus.

D62

Saneerausläpivienti D62 on D42:n isoveli. Läpivientikapasiteetiltaan se yltää halkaisijaltaan noin 43 mm putkiin tai kaapelinippuihin asti. Tuotteen mukana toimitamme asennuslaipat, jotka varmistavat läpiviennin paikoillaan pysymisen sekä viimeitellyn ulkoasun. Jälkitöiksi riittää muiden tuotteidemme tavoin akryylikittaus.

D92

Saneerausläpivienti D92 on veljessarjan suurin. Se asennetaan 92 mm reikään ja se mahdollistaa läpiviennit ulkohalkaisijaltaan 64 mm asti. Tuotteen mukana toimitamme asennuslaipat, jotka varmistavat läpiviennin paikoillaan pysymisen sekä viimeistellyn ulkoasun. Jälkitöiksi riittää muiden tuotteidemme tavoin akryylikittaus.

Lataa täältä

Esitteet ja asennusohjeet

Detaljipiirrokset