D-Multiläpivienti betonirakenteisiin

D-multiläpivienti on rakenteen sisään asennettava valmisläpivienti, joka voidaan asentaa reikään tai valaa paikalleen.

  • Betonirakenteisiin
  • Asennetaan rakenteen sisään
  • Kolme tuotekokoa
  • Muoviviemärit ja kaapeliniput

Läpivienti muoviviemäreille ja kaapelinipuille betonirakenteisiin

D-sarjan multiläpivienti on rakenteen sisään asennettava palokatkomansetti, joka voidaan asentaa reikään tai valaa paikalleen. Tuotekoot 50, 75 ja 110 mm muovisille viemäriputkille, joita voidaan käyttää myös kaapelinipun suojaputkena. Testattu kattavasti dB-putkilla ja max. 100 mm kaapelinipuilla.

Tuote toimii kuten palomansetti tai palokatkowrap, mutta poikkeaa asennustavaltaan. Sewatek D-sarjan multiläpiviennit voidaan asentaa rakenteen sisälle, mikä säästää mansettiin verrattuna tilaa korkeussuunnassa. Wrap puolestaan edellyttää usein ympärilleen esimerkiksi saman tuotevalmistajan palokipsiä ja lisäksi wrap tulee tavalla tai toisella teipata putken ympärille.

Sewatek D-sarjan läpiviennin ympärille kelpaa mikä tahansa valumassa, jonka tiheys on välipohjassa vähintään 850 kg/m³ ja väliseinässä vähintään 450 kg/m³.

Muoviviemärin palokatko

Tuote asennetaan ennen viemäriputken asentamista tai valetaan yhdessä viemäriputken kanssa. D-sarjan multiläpiviennit sopivat 50, 75 ja 110 mm muovi- ja valurautaputkille ja ovat näille sellaisenaan tiiviitä.

Erityisesti linjasaneeraushankkeissa tulee usein haasteita viemäriputken jatkosmuhvin sijoituskohdan kanssa. Multiläpivienti on testattu vastaamaan monipuolisesti tähän tyypilliseen haasteeseen.
– tuote voidaan sijoittaa rakenteessa hieman ylemmäs (alareuna max. 160 mm laatan alareunasta)
– tuote voidaan katkaista, jolloin se saadaan asennettua muhvin ympärille
– tuote voidaan madaltaa, jolloin se mahtuu paremmin lattiakaivon alle ohuessakin välipohjassa

Kaapelipalokatko

Tuote mahdollistaa suurehkojen kaapelinippujen läpiviemisen. Tuote asennetaan ennen kaapelivetoja tai samanaikaisesti kaapelisuojaputkena toimivan muoviputken kanssa. Näin esimerkiksi hormin välipohjaan voidaan läpivienti asentaa hormin välipohjavalun yhteydessä. Ilmatiiveys varmistetaan kittaamalla kaapelien välit elastisella akryylimassalla.

Palokatkolla saavutettavat paloluokat

Tuotteella saavutetaan betonirakenteessa viemäriputkilla paloluokka EI 90-120 ja kaapeleiden osalta EI 45-90. Yksityiskohtaiset paloluokat ja asennusohjeet tulee tarkistaa detaljipiirustuksista.

Tiedot läpiviennistä

‍Tuotenimi kertoo tuotteen tarvitseman reiän koon.

D140x2 (Tupla) soveltuu seinäpaksuuksiin 150-250 mm. Tätä paksummissa seinissä on käytettävä kahta irrallista läpivientiä. Välipohjassa riittää yksi läpivienti rakenteen alaosassa.

Tekniset tiedot

Rakenne
Betoni, kevytbetoni, tiili. Kiviseinän tiheys väh. 450 kg/m³ ja paksuus väh. 100 mm, betonivälipohja väh. 850 kg/m³ ja paksuus 150 mm.
Läpivietävä tekniikka
Valurauta- tai muoviviemäriputket (50, 75 tai 110 mm). Testatut dB-putket: Geberit Silent-dB20, Geberit Silent-PP, Geberit Silent-Pro, Poloplast Polo-Kal NG/XS, Raupiano PLUS, Uponor Decibel, Uponor HTP, Wavin SiTech+ ja Wavin As+. Kaapelinippu max. 100mm suurin yksittäinen kaapeli 25mm.
Palonkestävyysluokka
Vaihtelee mm. rakenteen mukaan, esim. muoviviemäri betonivälipohjassa EI 90-120.
Ilmaäänieristävyys
Vaikutus läpäisemättömään rakenteeseen verrattuna < -2 dB
Muut luokitukset
soveltuu Joutsenmerkki-kohteisiin, BVB, SundaHus

Kysy lisää