D-sarjan palokatko kiviaineisissa rakenteissa

Sewatek D-sarjan läpiviennit on helppo asentaa kivirakenteeseen porattuun reikään.  Tulpattuna toimii myös varauksena tai työmaa-aikaisena palokatkona. Saatavilla useita kokoja 110 mm viemäriputkeen asti. Toimii sekä putki- että kaapelipalokatkona.Sewatek D-sarjan läpiviennit on helppo asentaa kivirakenteeseen porattuun reikään.  Tulpattuna toimii myös varauksena tai työmaa-aikaisena palokatkona. Saatavilla useita kokoja 110 mm viemäriputkeen asti. Toimii sekä putki- että kaapelipalokatkona.

Sewatek D-sarjan palokatkot ovat pääasiassa olemassa oleviin rakenteisiin tarkoitettuja valmisläpivientejä, minkä vuoksi niitä usein kutsutaan saneeraus- tai jälkiasennusläpivienneiksi. Tuote soveltuu myös massiivipuurakenteisiin. 

D-sarjan läpiviennit sopivat yksittäisille putkille ja kaapeleille tai kaapelinipuille. Ne asennetaan täsmällisen kokoiseksi timanttiporattuun reikään. Tällöin ei jälkivalua tai muita palokatkotöitä tarvita. 

Tuotteella saavutettavat paloluokat riiippuvat mm. läpivietävästä talotekniikasta sekä ympäröivästä rakenteesta, mutta yltävät kiviainesrakenteissa yleisimmin EI 120 -luokkaan. Yksityiskohtaiset paloluokat on tarkistettava ETA-asiakirjasta (12/0045) tai detalji-kirjastosta. Tuotteen avulla läpivientikohta ei juurikaan vaikuta rakenteen äänieristävyyteen (vaikutus kivirakenteissa max. - 2 dB).Tuotteet koostuvat kuumuuden vaikutuksesta paisuvalla aineella täytetyistä alumiinimanseteista sekä niiden väliin tulevasta Sewatek-läpivientiputkesta, joka määräytyy virtausputken ulkohalkaisijan perusteella. Jälkitöiksi riittää virtausputken/kaapelin juuren tiivistyskittaus akryylimassalla, joten esimerkiksi lvis-asentaja voi hoitaa koko läpivientiasennuksen alusta loppuun asti. Toimitamme läpiviennit pääsääntöisesti mittojen mukaan, mutta mansettien välissä olevaa läpivientiputkea voi lyhentää myös työmaalla. 

Tekniset tiedot

Valmiit läpivientikuvat ja merkintäesimerkit ovat kopioitavissa Merkintäohjeesta (dwg) tai lisäämällä ilmaisesta ProdLib-kirjastosta.

Lisätietoa läpivienti- / putkimerkinnöistä voi lukea suunnittelijoille suunnatulta sivulta.

Rakenne

  • Betoni, kevytbetoni, tiili tai massiivipuu (CLT/LVL ). Kiviseinän tiheys väh. 450 kg/m³ ja paksuus 100 mm, kivivälipohja väh. 850 kg/m³ ja paksuus 240 mm, massiivipuun paksuus väh. 80 mm

Läpivietävä tekniikka

  • Metalliputket, komposiittiputket, muoviputket, kaapeliniput, muoviputkiniput (k/k-mitta 70 mm tai moduuleilla 70-180 mm, maksimiputkikoko 89 mm)

Palonkestävyysluokka

  • Vaihtelee mm. läpivietävän tekniikan ja eristeiden mukaan välillä EI 30 - 120

Palokäyttäytyminen

  • Ei määritelty

Ilmaäänieristävyys

  • Vaikutus läpäisemättömään rakenteeseen verrattuna < -2 dB

Ilmatiiveys

  • Vuoto n₅₀ = 0,00 l/min


‍Tuotenimi kertoo tuotteen tarvitseman reiän koon. Esimerkiksi D42 tarvitsee 42 mm reiän. ILMOITA AINA VIRTAUSPUTKIEN TÄSMÄLLISET ULKOHALKAISIJAT.

D42

D42 on pienin saneerausläpivientimme mahtuen 42 mm reikään. Suurin läpivietävä putki voi olla ulkohalkaisijaltaan noin 23 mm. Tuotteen mukana toimitamme asennuslaipat, jotka varmistavat läpiviennin paikoillaan pysymisen sekä viimeistellyn ulkoasun. Jälkitöiksi riittää muiden tuotteidemme tavoin akryylikittaus.

D62

Saneerausläpivienti D62 on D42:n isoveli. Läpivientikapasiteetiltaan se yltää halkaisijaltaan noin 43 mm putkiin tai kaapelinippuihin asti. Tuotteen mukana toimitamme asennuslaipat, jotka varmistavat läpiviennin paikoillaan pysymisen sekä viimeitellyn ulkoasun. Jälkitöiksi riittää muiden tuotteidemme tavoin akryylikittaus.

D92

Saneerausläpivienti D92 on veljessarjan suurin. Se asennetaan 92 mm reikään ja se mahdollistaa läpiviennit ulkohalkaisijaltaan 64 mm asti. Tuotteen mukana toimitamme asennuslaipat, jotka varmistavat läpiviennin paikoillaan pysymisen sekä viimeistellyn ulkoasun. Jälkitöiksi riittää muiden tuotteidemme tavoin akryylikittaus.


Lataa tästä

Esitteet ja asennusohjeet

Detaljipiirrokset